Centrul Național de Informare și Promovare Pucioasa

Un alt Centru Național de Informare și Promovare Turistică ce aduce în atenția turiștilor o zonă extraordinară din România, este cel de la Băile Pucioasa, deschis în noiembrie 2015.

Într-un interviu acordat de reprezentanta acestui Centru, Anca Diaconescu, aflăm mai multe despre potențialul turistic al acestei zone.

Centrul de la Băile Pucioasa are ca scop promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare în scopul creșterii atractivității zonei, ca destinațe turistică.

Un alt scop al Centrului este informarea și promovarea festivalurilor și evenimentelor precum: Steluțele Pucioasei-festival național de muzică ușoară, Festivalul Național de Modelism Henri Coandă, Festivalul PucFast-activitate de divertisment pentru tineri, festivalul Primăvara albastră-un festival de literatură și cultură,  Serbarile Băilor Pucioasa iar pentru iubitorii sportului și adrenalinei, Bike Expert Alpin Challenge.

Obiectivele turistice promovate prin intermediul Centrului Național de  Informare și Promovare Turistică sunt Lacul de acumulare de la Pucioasa, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Dâmbovița,  Muzeul Etnografic,  Clubul Copiilor, Biserica Șerbănești și Biserica Noul Ierusalim, iar pentru viitor sunt vizate în mod deosebit Parcul Central și Dealul Moțăianca.

În materie de proiecte,  anul trecut a fos depus un proiect important pentru dezvoltarea comunității Băile Pucioasa și anume “Dezvoltarea infrastructurii turistice în Stațiunea Balneoclimatică Orașul Pucioasa”, ce are ca scop reabilitarea  străzilor din zona centrală, crearea unei legături între Pucioasa sat și zona Carierei pe malul Ialomița, în apropierea sursei de apă sulfuroasă și introducerea unui trenuleț turistic. Pe aceeași axă de finanțare se mai află două proiecte: “Modernizarea peisageră în zona centrală” și “Crearea zonei de agrement Moțăianca”, care are în vedere amenajarea unui spațiu de recreere ca alternative pentru tinerii ce doresc un nou spațiu de relaxare pentru petrecerea timpului liber.

La întrebarea:  De ce să vină turiștii la Pucioasa?, Anca ne-a răspuns că Pucioasa este varianta pentru fiecare dintre noi de a oferi un răgaz sănătății noastre.  Este posibilitatea de a retrăi acel moment al relaxării. Orașul Pucioasa este un oraș al contrastelor dintre urban și rural. Turiștii ce sosesc aici, au posibilitatea de a regăsi  activități de divertisment și de recreere, cum ar fi: trasee turistice, atât pentru mountain bike, cât și pentru drumeții.

Noi ne-am simțim foarte bine  la Pucioasa așa că vă invităm și pe dumneavoastră să descoperiți potențialul zonei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *